E-Fatura Sistemi Hakkında Bilgilendirme

E-Fatura Sistemi Hakkında Bilgilendirme

Değerli Çözüm Ortağımız.

Türkiye’de 397 sıra no' lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-Fatura, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, VUK gereği bir faturada yer alması gereken bilgilerin içerisinde yer aldığı, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.

Diğer bir tanımla elektronik faturalama olarak da ifade edebileceğimiz e-Fatura, tanımlanan standart kâğıt fatura ile tamamen aynı hukuki niteliklere sahip olan, oluşturma, gönderme, saklama ve ibraz gibi adımların tamamının elektronik ortamda gerçekleştirildiği faturalama şeklidir.

Otto İnşaat olarak 01.01.2020 tarihinden itibaren E-Fatura ve E-Arşiv Fatura sistemine geçmiş bulunmaktayız. Bu tarihten itibaren tarafınıza kesilecek olan tüm faturalar yapmış olduğumuz ticarette belirtmiş olduğunuz elektronik posta adresine gönderilecektir. Sistemde mail adresiniz kayıtlı değil ise BURADAN kayıt formunu doldurabilir veya This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine firma ünvanı belirterek mail atabilirsiniz.

 


Yazdır   e-Posta